donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 APRIL 2023*

SCHRIJVEN ALS REDDING

Het is een hele kunst om in deze tijd je hoofd tot rust te krijgen. Er komt nogal wat op ons af. Door drie dagen ongestoord achterelkaar al schrijvend bezig te zijn met je gedachten en gevoelens, zul je merken dat er iets verandert. Je kunt dichter komen bij degene in jou die door alle drukte geen kans krijgt om gehoord te worden. Je kunt vrijuit schrijven zonder je zorgen te maken over het resultaat. Je wordt door niemand beoordeeld. Je hoeft niet te presteren. Het enige wat je aan het ontdekken bent, is hoe het is om jouw leven te leiden. Op dit moment, in deze wereld.

De stem die vindt dat het ‘goed’ moet zijn is bij de meesten van ons nogal overheersend. Dat heeft alles te maken met de maatschappij waarin we leven. Al als kind leer je dat je het goed moet doen. Fouten maken betekent rode strepen in je tekst. 

Bij Harttaal ontvang je gedachten van moment op moment. Als je op die manier voor jezelf aanwezig bent, is je aandacht nooit verdeeld. Je kunt je nieuwe antwoorden voorstellen zonder dat je er meteen iets mee hoeft te doen. Je kunt jezelf toestaan emoties te uiten zonder dat je daarmee anderen kwetst of je schuldig voelt. En omdat je dit allemaal alleen doet, schrijvend aan een tafel, ontwikkel je vertrouwen in je aangeboren intelligentie en in de manier waarop jouw geest werkt. 

Tijdens de Harttaal Driedaagse* ga je zelf veel schrijven en ontvang je persoonlijke aanwijzingen van Wies om je vaardigheid met Harttaal verder uit te breiden. Om mee te doen heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

Na deze drie dagen zul je merken dat je je bewuster bent van wat je denkt. Je realiseert je beter dat je een keuze hebt. Je hoeft je niet met iedere gedachte te identificeren, want jij bent de denker die het roer in handen heeft. 

* Voor de Harttaal Driedaagse kunnen zowel bestaande als nieuwe Harttaal schrijvers zich opgeven.

donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 april 2023

Waar: Hamerstraat 32, 1021 JW Amsterdam Noord

Tijd: 10.00 – 16.00 uur

Tarief: € 495,- excl. 21% btw, inclusief uitgebreide lunch, koffie, thee en alles wat je nodig hebt om te schrijven. Onderwijsinstellingen en bedrijven kunnen je training vergoeden als onderdeel van trajecten die vallen onder persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld: ‘reflectie als tool’.