Hoe word je een Harttaal facilitator?

Overtuigd van de krachtige en bevrijdende werking van Proprioceptive Writing heeft Wies Enthoven voor Nederland en Europa, in samenwerking met de Amerikaanse PW-faculteit, een speciale Harttaal facilitatortraining opgezet.

Als facilitator organiseer je Harttaal schrijfsessies in kleine groepen of voor organisaties. Je leert hoe je programma’s opzet, vragen beantwoordt en leiding geeft in sessies. Je ervaart wat juist wel en wat niet de bedoeling is van deze schrijfmethode, terwijl je tegelijkertijd ook de ontwikkeling van je eigen bewustzijn stimuleert.

Voordat je met het programma start, heb je tenminste één Harttaal workshop van drie dagen gevolgd of de serie online Zoom sessies.

Module 1: Jouw leven

• Twaalf weken persoonlijke Writes (2-3 uur schrijven per week, 1-2 uur conference call sessie)

Module 2: Duik in de theorie van Proprioceptive Writing

• twaalf weken het boek Writing the Mind Alive van LInda Trichter Metcalf lezen, bespreken en bestuderen (3-5 uur schrijven per week, 2 uur conference call sessie)

Module 3: Bestuderen van Writes

• twaalf weken Writes van anderen bestuderen (3-5 uur schrijven per week, 2 uur conference call sessie)

Module 4: De praktijk, zelf een groep begeleiden

• Drie series van zes weken zelf de methode aan een groep leren onder begeleiding van docent

Naar Amerika

• vijfdaagse schrijfweek volgen in de Verenigde staten bij Dr. Linda Trichter Metcalf (moet in het jaar plaatsvinden waarin je ook de modules volgt)

De tarieven kunnen per module verschillen. Voor meer informatie graag contact opnemen met Wies Enthoven: 00-31-(0)651802116 of wies@harttaal.nl

Overige Workshops  • “Investeer in jezelf! Workshop Harttaal van Wies levert inzichten waar je wat mee kan! ” – Maaike KlinkhamerGedragswetenschapper, expert in houding en gedrag in zakelijke omgeving

  • “Vandaag een sessie Harttaal bij Wies Enthoven mogen volgen, zeer de moeite waard. Leer jezelf beter kennen door te schrijven” – Marina Witkamp Creative director Mediamind

  • “Wat ben ik blij dat ik in september bij Harttaal ben geweest. Ondanks dat ik nog niet helemaal een ritme heb opgebouwd, merk ik dat ik minder onrustig ben in mijn hoofd. Het was zo heerlijk om echt weer eens iets helemaal voor mijzelf te doen.”

  • “Harttaal helpt mij te reflecteren op gebeurtenissen in mijn leven en dingen die mij raken. Het heeft mij geholpen mijn eigen schrijversstem te ontdekken.”