20, 21 EN 22 APRIL 2023

HET GAAT VANZELF

Het kan verbazingwekkend snel gaan als je het eenmaal te pakken hebt. Dan duik je tijdens een schrijven vol in je gedachtewereld zonder je zorgen te maken over ‘of het wel iets wordt’.

De stem die vindt dat het ‘goed’ moet zijn is bij de meesten van ons nogal overheersend. Dat heeft alles te maken met de maatschappij waarin we leven. Al als kind wordt je geleerd om het goed te doen. Fouten maken betekent rode strepen in je tekst. Maar als het je lukt om gedachten te horen alsof je ze uitspreekt en ze vervolgens letterlijk op te schrijven, zonder er een oordeel over te hebben, dan gaat het vanzelf.

Het enige wat je doet is je gedachten van moment op moment ontvangen. Als je op die manier voor jezelf aanwezig kunt zijn, is je aandacht nooit verdeeld. Je kunt je nieuwe antwoorden voorstellen zonder dat je er meteen iets meedoet. Je kunt jezelf toestaan emoties te uiten zonder dat je daarmee anderen kwetst of je schuldig voelt. En omdat je dit allemaal alleen doet, schrijvend aan een tafel, ontwikkel je vertrouwen in je aangeboren intelligentie en in de manier waarop jouw geest werkt. 

Tijdens de Harttaal Driedaagse* ga je zelf veel schrijven en ontvang je persoonlijke aanwijzingen van Wies om je vaardigheid met Harttaal verder uit te breiden. Om mee te doen heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

Na deze drie dagen zul je merken dat je je bewuster bent van je gedachten. Je realiseert je beter dat je een keuze hebt. Je hoeft je niet met iedere gedachte te identificeren, want jij bent de denker die het roer in handen heeft. 

* Voor de Harttaal Driedaagse kunnen zowel bestaande als nieuwe Harttaal schrijvers zich opgeven.

donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 maart 2023

Waar: Hamerstraat 32, 1021 JW Amsterdam Noord

Tijd: 10.00 – 16.00 uur

Tarief: € 495,- excl. 21% btw, inclusief uitgebreide lunch, koffie, thee en alles wat je nodig hebt om te schrijven. Onderwijsinstellingen en bedrijven kunnen je training vergoeden als onderdeel van trajecten die vallen onder persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld: ‘reflectie als tool’.