Eind vorig jaar startte voor het eerst de Harttaal facilitator training. Als je interesse hebt om anderen te begeleiden bij het schrijven en meer wil weten over de achterliggende theorie van Proprioceptive Writing dan is deze opleiding zeker iets voor jou. Ik ben heel trots op de deelnemers die inmiddels in de laatste module zijn beland. Volgend jaar start er een nieuwe serie. Het is mogelijk om eerst mee te doen met module 1: Jouw leven, voordat je beslist of je verder wil gaan met de rest van de opleiding.

Als facilitator organiseer je Harttaal schrijfsessies in kleine groepen of voor organisaties. Je leert hoe je programma’s opzet, vragen beantwoordt en leiding geeft in sessies. Je ervaart wat juist wel en wat niet de bedoeling is van deze schrijfmethode, terwijl je tegelijkertijd ook de ontwikkeling van je eigen bewustzijn stimuleert.

Voordat je met het programma start, heb je tenminste één Harttaal workshop van drie dagen gevolgd of één van de serie online Zoom sessies.

Module 1: Jouw leven

• Twaalf weken persoonlijke Writes (2-3 uur schrijven per week, 1-2 uur conference call sessie)

Module 2: Duik in de theorie van Proprioceptive Writing

• twaalf weken het boek Writing the Mind Alive van LInda Trichter Metcalf lezen, bespreken en bestuderen (3-5 uur schrijven per week, 2 uur conference call sessie)

Module 3: Bestuderen van Writes

• twaalf weken Writes van anderen bestuderen (3-5 uur schrijven per week, 2 uur conference call sessie)

Module 4: De praktijk, zelf een groep begeleiden

• Drie series van zes weken zelf de methode aan een groep leren onder begeleiding van docent

Naar Amerika

• vijfdaagse schrijfweek volgen in de Verenigde staten bij Dr. Linda Trichter Metcalf (moet in het jaar plaatsvinden waarin je ook de modules volgt)

De tarieven kunnen per module verschillen. Voor meer informatie graag contact opnemen met Wies Enthoven: 00-31-(0)651802116 of wies@harttaal.nl