Wie is HARTTAAL

Wies Enthoven

Toen ik in  Amerika de opleiding Proprioceptive Writing volgde, een ingewikkelde naam voor een fantastische schrijfmethode, wist ik het meteen: dit is wat ik in Nederland wil doen. Mensen helpen om via schrijven  zichzelf beter te leren kennen, zodat ze sterker in het leven staan. Want dat leven is mooi, maar soms heel ingewikkeld.

Ik ben afgestudeerd in psycholinguïstiek, Algemene Taalwetenschap, aan de Universiteit van Amsterdam. Als docent Nederlands heb ik lesgegeven aan middelbare scholieren en volwassenen. In Amerika volgde ik bij Professor Linda Trichter Metcalf de opleiding tot Proprioceptive Writing (PW) teacher. De theorie achter PW is fascinerend. Linda is onvermoeibaar in het aandragen van wetenschappelijke inzichten om de wijze waarop ons bewustzijn zich heeft gevormd nader te verklaren. Ik ben er trots op dat ik een certificeerde PW teachter ben in haar ‘school’. Nog steeds  volg ik wekelijks sessies met een groep fantastische Amerikaanses PW teachers, waaronder Anne Bright en Ann Mullen. Al vele jaren werk ik samen met Els van Noorduyn bij het geven van schrijfworkshops aan groepen leidinggevenden in de Veiligheidsregio’s. Ook begeleid ik mensen individueel bij het schrijven van boeken, artikelen en websites.

Als freelance journalist werk ik voor kranten, bladen en bedrijven. In 2005 verscheen mijn boek Bange Helden, in 2015 Het oudste dochter effect dat ik samen met Lisette Schuitemaker schreef en dat inmiddels ook is vertaald: The Eldest Daughter Effect.

Mijn ervaring als journalist en docent vallen als vanzelf samen in Harttaal.

 

logigogo

wies@harttaal.nl