Hoe werkt het?

Jezelf willen begrijpen, dát is wijsheid. Linda Trichter Metcalf

Bij Harttaal zit je in een aangename  ruimte met uitsluitend wit papier voor je neus. Je luistert naar de rustige muziek die je concentratie verhoogt. Vervolgens pak je een pen en begint te schrijven. Het gaat nu alleen om jou, om wat jij denkt en opschrijft. En, heel belangrijk, je oordeelt niet over wat je schrijft. Al je gedachten zijn waardevol en het onderzoeken waard.

Het begint met luisteren. Wat hoor je? Welke woorden, welke zinnen? Die schrijf je op. Je onderzoekt je eigen manier van denken door jezelf vragen te stellen. Je gaat er vanuit dat iedere gedachte iets betekent. Door met Harttaal te schrijven vertraag je het denkproces. Zo ontdek je steeds meer. Je leert jezelf beter kennen en vergroot het vertrouwen in wat jij denkt en voelt.

Harttaal is gebaseerd op Proprioceptive Writing, (PW) een geweldige  methode die 30 jaar geleden  in Amerika is ontwikkeld door Linda Trichter Metcalf. In Writing the Mind Alive  beschrijft zij hoe deze manier van schrijven haar leven heeft veranderd.

Leer tijdens een workshop hoe het precies werkt of neem voor individuele sessies contact op met Wies .

Je hebt er geen specifieke vooropleiding voor nodig. Je hoeft ook geen ervaren schrijver te zijn – al blijken professionele schrijvers er óók veel aan te hebben.

facebook profiel3

wies@harttaal.nl