Kleine groepen bij Harttaal Introductie Workshops

Posted by in Uncategorized

Donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 mei

Donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 september

Donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 november

Door te werken met een beperkt aantal deelnemers is er volop aandacht voor ieders schrijven.
Er zijn zoveel gedachten die bij je opkomen als je wil gaan schrijven. Waar moet je beginnen? Hoe onderzoek je die regenboog aan gevoelens waar je mee rondloopt?

Met Harttaal begin je gewoon in het midden, met de gedachte die het eerst in je opkomt en vanuit daar ga je verder. Het kan niet misgaan. ‘Goed’ en ‘fout’ bestaan niet als het gaat over wat je denkt en voelt. Je denkt iets. Je voelt iets. Dat schrijf je op. Iedereen kan op deze manier schrijven. De meeste mensen herkennen het als ik vertel dat je je gedachten vaak hoort alsof het stemmen zijn die tegen je praten. Je schrijft op wat die stemmen je vertellen en dat doe je zonder te oordelen. Je luistert naar jezelf zoals een goede vriend of vriendin dat zou doen.

Tijdens de introductie workshops leer je de basis van de Harttaal methode.  Je hebt er geen speciale vooropleiding voor nodig.

Op dag 1 legt Wies de Harttaal methode uitgebreid uit en daarna begin je meteen met schrijven. Er is tussendoor altijd ruimte om vragen te stellen, maar het belangrijkste is, zoals met alle nieuwe technieken die je leert, om het vooral te gaan doen. Wies gaat op ieders Schrijven/Write in en geeft aanwijzingen die je helpen om je vaardigheid met Harttaal verder te ontwikkelen.

Dag 2. Na een korte introductie, waarbij eventuele vragen die na de eerste dag bij je op zijn gekomen ook beantwoord worden, ga je schrijven. Je zult merken dat je er op deze tweede dag al sneller en makkelijker inkomt. De bedoeling is om zoveel mogelijk Writes te doen, waarbij Wies aan de hand van wat zich aandient ook meer zal uitleggen over de theorieën die de Harttaal methode ondersteunen.

Dag 3. Aan het einde van dag 2 kies je uit alles wat je hebt geschreven één Write, deze geef je aan Wies, zodat zij daar op de derde dag verder op in kan gaan. Op deze manier krijg je nog meer inzicht in hoe je Harttaal heel gericht kunt gebruiken om bepaalde onderwerpen in je leven te onderzoeken.

Deelnemers vragen vaak wat het verschil is met andere schrijfmethodes, zoals morning pages of thought flow. Bij Harttaal hou je je niet alleen bezig met expressie, maar al tijdens het schrijven ook met reflectie. Je geeft jezelf steeds meer informatie, zo ontstaat een nieuwe kijk op je eigen, vertrouwde verhaal. Je perspectief verdiept zich, je persoonlijke intelligentie ontwikkelt zich verder en verder.

Kosten

3-daagse workshop € 298,-, 2-daagse € 210,- inclusief lunch, koffie, thee en alles wat je nodig hebt om te schrijven. (de bedragen zijn inclusief 21% BTW voor particulieren, exclusief 21% BTW voor bedrijven)

Locatie

Hamerstraat 32
1032 LP Amsterdam

Wil je meer weten of je aanmelden? Mail naar wies@harttaal.nl of bel Wies: 0031 (0)651802116.