Schrijven over je verlies

Posted by in Uncategorized

Tobin’s ouders overleden toen hij nog studeerde. Vrij kort daarna stierf zijn enige broer. De dood was geen vreemde voor hem. Maar pas toen hij op zijn 29ste te horen kreeg dat zijn pasgeboren zoon aan een ongeneeslijke ziekte leed, veranderde zijn kijk op het leven. In het boek Writing the mind Alive beschrijft hij zijn zoektocht naar een manier om met zijn tegenstrijdige emoties om te gaan gedurende de jaren die hij met zijn zoon mocht doorbrengen. Hij was iemand die zich uitvoerig bezighield met vele vormen van zingeving en meditatie. Maar hij had meer nodig: “Ik voelde dat mijn emoties opgesloten lagen in mijn gedachten en dat ik de sleutel zou vinden door mijn gedachten op te schrijven.”

Tobin is de partner van professor Linda Trichter Metcalf die de schrijfmethode bedacht waarop Harttaal is gebaseerd. Linda heeft mij in Amerika opgeleid en laten zien wat het je brengt als het lukt om rustig naar jezelf te luisteren.